Panarama house offers complete view of the surrounding

sited in a natural area surrounded by lush greenery; and dotted with fields and irrigation ponds.  Designed and complete in 2016 by  CAPD  for a private client, this residential, and mostly wooden construction stands on  the banks facing an artificial lake — in the designated residential zone — near the capital of the prefectural government , Aichi Japan. largely removed from most of the surrounding slots Panorama house offers a peaceful retreat.

hemmed-in between vegetation neighbours, the volumes of the house are held up by two bars and at the rear by concrete, which also support the stirs.  Featuring large outdoor space along this walkway. A singular opening runs through the protective veil  round the host cabin, to frame intimate views. The living quarters of the house are rested, flat on the dual supports to capture a frontal view of the lake .

1501861644424016jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

Panorama House dimensions measures 1000 sqft – 3000 sqft with the main living space concentrated on the second floor. The cubical struture is wrapped in timber and punched with a singular  glass opening. Around the outer periphery of the 2f portion of the building, which offered a unique visual perception; and evoked feelings of levitation for residents. This is said to aid to ease pressure and accentuate the harmony within the surrounding environment.

 

1501861629228002jpg

1501861646498026.jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

a flat concrete mass  serves as primary support, and helps carve the entry to the living quarters. As the  walkway rises from the floor mass and threads it’s way through the house volumes.

“I would like to open the surface of the lake, but because it hits almost west, the effect of reflecting in summer was particularly concerned. While squeezing the aperture as much as possible, it was designed to be a space to fully capture the blessed site environment.”

Kazuo Monnai the lead architect of CAPD says on the choice of location and  design form.

1501861630671004jpg

1501861636233012jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

Inside, especially the living room, the wall arrangement, the reflection of the television of the glass and the wall hangings are used, too, because the reflection of the light of the surface of the lake is wavering to the ceiling through the opening, the design was applied as if it captures light from all directions.

1501861645364020jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

1501861901468007jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

1501861630895007jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

1501861629223001jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

 

1501861642945013jpg

photo: ad hoc inc Daisuke Shima

Architects: Kazuo Monnai, Hirokazu Ohara, Dai Tsunenobu, Kazuya Masui
Construction: ASJ Nagoya Meitou Daiichi Studio
Structural design: Hidetaka Nakahara(Q & Architecture)
Garden build: WA-SO Co.,Ltd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s