10+ powerful photos by missing jounalist shows the cost of chinese pollution

China is a major economic miracle, developing rapidly through the post cold war era, and lifting over 200 million people out of poverty; the several  successes are wonderful to list out, but rarely is the other side of the story shown. 

Recently the country has struggled with pollution and contamination issuess, but photo journalist, Lu Guang took it on himself to show much more than the news headlines. Detailing the extent and effects of this alternative side to the successes of china’s rapid development.

In a bid to draw attention to the problem, Liu chronicles several parts of china in his last project, ( He dissappered while working on a new project ) an extensive work in which a dizzing array of smog covered shots of land, and air pollution show the struggles of ordinary chinese to mitigate the effect on their healths and survive.   

Lu Guang is a freelance photographer since 1993, and has developed major documentary projects in China, all at his own initiative, focusing on some of the most significant social, health, and environmental issues facing his country today. His photographic work includes stories on gold diggers, local coal miners, the SARS epidemic, drug addiction along the Sino-Burmese border, Aids villages in Henan Province, the environmental impact of the Qinghai-Tibet railway, industrial pollution and the medical effects of schistosomiasis (bilharzia). 

Advertisements

People’s station opens in Yantai china

The People’s Station is a cultural center designed to reinvigorate the sleepy Kwan-Yen district of Yantai. The building is situated just beyond the edge of the business district. With large open entryways, semi-outdoor areas and sections lifted above the ground, the building acts as a nexus that invites visitors to explore the historic core of the city.

The project followed an unusually tight schedule. With the use of  proprietary prefabricated system, the People’s Station was conceived and built in a total of three months. The interior of the People’s Station features a large events hall that is flooded with natural light from pyramidal clear story windows floating above.

1530644531230a2c8ba28-f8f9-4858-ab53-7efd4e514b1c

15306445302823cd52c67-549b-4992-af5f-fe3534fc05ca

The exhibition space expands upwards and diagonally towards the staggered second and third floors where visitors will find a Lounge, a Bookstore, and a Cinema. Outdoor terraces on each level offer elevated views of surrounding historic buildings and the ocean that lies just beyond.

1530644534013f0028228-fa92-4c43-bcc2-a7382d68d1551530644532813e255654f-84f1-4eed-8a69-d0d1b64a3bb615306445302823cd52c67-549b-4992-af5f-fe3534fc05ca (1)15306445302671bcf75a4-d662-4e2a-9186-680bd886fc221530644532813e255654f-84f1-4eed-8a69-d0d1b64a3bb61530644532813e255654f-84f1-4eed-8a69-d0d1b64a3bb61530644534013f0028228-fa92-4c43-bcc2-a7382d68d155
On the ground floor are portable appendages that, when attached, increase the building’s footprint in an accordion-like manner, extending the building’s range of uses. These vehicles, a People’s Canopy and several Tricycle Houses, can also easily collapse and detach from the People’s Station. They can be cycled to other locations as cultural satellites to host activities in hard-to-reach areas in larger Yantai.
1530644532813e255654f-84f1-4eed-8a69-d0d1b64a3bb6
The inaugural event at the People’s Station is a retrospective exhibition of our design work, and is titled Mass Interventions. The building itself is an accumulation of the most exemplary projects created by People’s Architecture Office over the past seven years including the People’s Canopy, the Plugin Prefabricated System, and the Tricycle House. The complex is designed to be a vibrant addition to the larger social fabric of the city of Yantai, actively engaging with its citizens.

New york based outfit – Link Arc – unveils Dynamo future park in Shanghai

Located in the Zhangjiang District of Shanghai, to the east of Pudong, Shanghai Future Park is the meant to form a new centerpiece for the expansion a current technology development intended district. The complex project site borders many different conditions—it is bounded by the urban thoroughfares of Chuanhe Road and Naxian Road to east and west, and the Chuanyang and Zhihui Rivers to the north and south. The site also serves as the terminus of the major public axis of Baiye Road, a planted urban boulevard to the south of the site.

1525811506595Shanghai_Future_Park_SLA_2

The client brief called for an ambitious mix of programs including a performing arts center; an exhibition and gallery space; a library; and an athletic center. This mix of civic uses is intended to create a new hub of civic and urban life for the region. After analyzing the site and program, Link-Arc decided to approach the project from an urban perspective. Instead of creating a typical object building typical for large civic commissions of this nature, the Shanghai Future Park could be conceived as a series of interconnected public zones unified and sheltered by a unique roof structure.

1525811521683Shanghai_Future_Park_SLA_5

1525811521688Shanghai_Future_Park_SLA_6

Link-Arc began from the outside in, proposing three civic spaces, each with different usage and character, and defined by a specific relationship to the site and context. To the north and east, a Sports Park incorporates playing fields and athletic facilities and connects to existing running paths along the banks of Chuanyang River. To the west, a civic plaza called the Culture Park serves as the main public entrance and is defined by a generous public stair. To the south, a Riverbank Park, defined by expansive river views and generous plantings, creates a major new civic amenity, extends the green space of Baiye Road, and increases public connectivity in the region. These spaces are connected via a raised central platform.

1525811490645Shanghai_Future_Park_SLA_121525811486292Shanghai_Future_Park_SLA_4

These spaces are sheltered by a lightweight roof structure which creates a grand civic gesture and unifies the distinct public spaces while reinforcing their individual characteristics. The roof extends over the public stairs of the Culture Park to shelter the main public entrance but is withdrawn from the Riverbank Park to create an open public space adjacent to the Zhihui River with panoramic views of the water and the cityscape beyond. In addition, the roof generates the architecture beneath by implying locations for major programmatic elements.

Beneath the roof, the massing and program arrangement is closely linked to the site strategy. The major program elements are aligned on three axes: the Music Axis, the Sports Axis, and the Cultural Axis. Each major venue in the program is articulated as a conical form (a “core”) which creates an iconic presence within the park and is linked to the design of the roof. Lower masses between the cores hold additional programmed spaces and create additional public zones beneath the floating metal roof. The architecture below the roof is defined by a striated steel skin that unifies the massing and enlivens the building’s exterior form. This skin further improves the building’s sustainable design response by promoting natural ventilation and reducing heat gain on the façade.

MVRDV’s Tianjin Bianjin Binjin library auditorium features a huge spherical globe

MVRDV have, with the Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI), designed Tianjin Binhai Library as part of a larger plan to provide a cultural district for the city. The building acts not only as an education centre but as a connector from the park into the cultural district. An oval opening punctured through the building is propped open by the Eye, a mirrored sphere with an auditorium, which takes the main stage within the atrium and enlarges the perceived space within.

Terraced bookshelves which echo the form of the sphere create an interior, and topographical, landscape whose contours reach out and wrap around the façade. In this way, the stepped bookshelves within are represented on the outside, with each level doubling up as a louvre.  which can only be reached with scaffolding as it only hold “sample books” as aesthetic display.

MVRDV-tianjin-binhai-library-china-designboom-08

MVRDV-tianjin-binhai-library-china-designboom-04

The futuristic library sits within a sheltered gallery, topped with cathedral-like vaulted arches, which winds its way throughout the scheme. MVRDV’s project is surrounded by four other cultural buildings designed by an international team of architects including Bernard Tschumi Architects, Bing Thom Architects, HH Design and GMP.

The five levels of the building contain an extensive programme of educational facilities. The subterranean level has in it service spaces, book storage, and a large archive, whilst above this on the ground floor are easy to access reading areas for children and the elderly, the main entrance and access to the cultural complex, the auditorium and terraced access to the floors above. The first and second floors consist primarily of reading rooms, books and lounge areas whilst the top two floors also include meeting rooms, offices, computer rooms, and audio rooms.

MVRDV-tianjin-binhai-library-china-designboom-06

Tianjin Library is part of German architects GMP’s 120,000m2 masterplan which aims to accentuate the characteristics of the surrounding districts. Through its design, the complex will become a junction point for the CBD, old town, residential districts, commercial areas and the government quarter; hoping to compensate for any missing programme in each. The library’s outer volume was given in the masterplan so the Eye and its surrounding semi-public area are an internal space, like an inverted icon, acting as a central point and folly in the building.

MVRDV-tianjin-binhai-library-china-designboom-03

The project will be MVRDV’s second completed design in Tianjin. TEDA Urban Fabric, completed in 2009, provided 280,000m2 of mixed high and low-rise housing and retail.

MVRDV-tianjin-binhai-library-china-designboom-07

MVRDV-tianjin-binhai-library-china-designboom-09

Zaha Hadid zoho tower near completion in Beijing