Stunning images of the spectacular Wave building just completed in Demark

The Wave Development – design by Henning Larsen Architects in Jutland, Denmark reached it’s final completion following an eleven-year construction period interrupted by the global financial crisis, Henning Larsen’s The Wave apartment building in Vejle,

The Wave incorporates an open, public pier – establishing it as a social and residential hub, and an enduring presence in the vitalization of the Vejle waterfront.


After construction efforts were re-initiated in 2015, the final three towers are complete – fulfilling Henning Larsen‘s original vision. Its five iconic crests rising above Vejle Fjord, The Wave stands as an architectural tribute to local heritage and geography.

“The land surrounding Vejle is unique for its rolling hills, which are an uncommon sight in Denmark,”
explains Søren Øllgaard, Partner and Design Director at Henning Larsen.

“We designed The Wave as striking new presence in the Vejle skyline, one that reflects and embodies the surrounding area. We feel our design merges our own contemporary designs with a strong sense of local identity.”

Advertisements

Vertigo Obscuro set to open ” the wave” in London

Vertigo’s interactive installation The Wave responds, allowing you to co-create the evening’s experience, with a constantly changing pattern of sound and light along Riverside Walkway on the South Bank.

The Wave consists of 40 triangular, interactive, luminous gates. These gates respond to movement sonically and visually allowing audiences to co-create the artistic experience. The Wave acts as a beacon of light in the ongoing darkness of winter.

The installation was originally created for display at Ofelia Plads, Copenhagen, Denmark as part of Frost Festival 2017. It was commissioned by Frost Festival and in Association Ofelia Plads and designed by the Danish company, Vertigo Obscuro;
Riverside Walkway is owned and managed by Coin Street Community Builders.

EFFEKT imagines a 45meter tower over the Danish flatland

In the heart of the Danish woods would lie the man observation platform. A series of concentric spirals coiling upwards,  stacked and supported by thrusts. A unique experience in the forest canopy The Treetop Experience is a  600 meter treetop walk connected to a 45 meter tall observation tower, which creates a unique opportunity to take a walk above the treetops and experience the stunning nature of the preserved forest from another perspective.

located in the preserved forest, Gisselfeld Klosters Skove, one hour south of Copenhagen, Denmark. The tree top experience was designed by EFFETK  collective, as concept architecture imagined to exploit the natural environment without destroying it.

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb527e19818__880

The Danish forest is graced with several natural biotopes such as lakes, creeks and wetlands,  and the tower and treetop walkway is supposed to blend seamless in a continuous ramp which makes the forest accessible to all – regardless of their physical condition.

The route through the trees passes gently and sensitively through different varieties of forest, while minimizing the disturbance of the environment. The treetop walk is split into a higher and a lower walkway. The high walkway will pass through the oldest parts of the forest while the tower and the lower walkway are located in the younger areas. The high walkway also feature a series of activities for different user groups to learn and enjoy the forest qualities.

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb526a71432__880

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb5273ee75f__880

The culminating feature of the treetop walk is the tower and observation deck located 45 meters above the ground. The geometry of the tower is shaped to enhance the visitor experience, shunning the typical cylindrical shape in favor of a curved profile with a slender waist and enlarged base and crown. This does not only increase the stability of the tower but also increase the observation deck area at the top of the tower. Furthermore it also allows for better contact to the forest canopy.

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb527b16e17__880

The new Treetop Experience will be part of Camp Adventure, an existing adventure sports facility that include treetop climbing and aerial zip lines.

 

 

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb526f29bc5__880

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb5278acf25__880

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb568979f47__880

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-2-59cb4b5c559ad__880

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb526d13018__880

 

spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-59cb5273ee75f__880